Djoser Kras
Reisverslagen Israel
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Israel boeken

'Rondreis Israël'

Nuttige adressen

Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme,
postbus 63052
1005 LB Amsterdam
Tel: 020 612 88 50

Visum

Voor een verblijf korter dan drie maanden is geen visum nodig. Het paspoort moet na vertrek uit Israël nog minstens zes maanden geldig zijn.

Algemeen

Probeer naast het raam van het vliegtuig te zitten om foto's te kunnen maken. Neem geen camera mee in de ruimbagage. Drukverschillen zijn funest voor de camera. Voor echte natuurfotografen met een groot teleobjectief bieden de ijsvogels en zilverreigers kansen. Fotograferen en telefoneren tijdens de Shabbat wordt niet op prijs gesteld (Klaagmuur).

Goede wandelschoenen zijn nodig in verband met de soms rotsachtige bodem en losse stenen in beekwater.

Voor gevaarlijke onderstromen in de Middellandse Zee moet u oppassen bij het zwemmen. Ook de Dode Zee kent plotseling opduikende dieptes vlak bij de kust.

De veiligheidsmaatregelen zijn (gelukkig) streng en vooral op de terugreis wordt u persoonlijk ondervraagd. Probeer dan rustig te blijven en goed te luisteren.

Maak een kopie van uw paspoort en zet die op bijvoorbeeld een Yahoo account. Met uw inloggegevens kunt u eventueel een kopie in het buitenland laten printen.

Maak uw koffer herkenbaar met bijvoorbeeld een speciale label of koord zodat u op de lopende band uw koffer direct herkent.

Neem eventueel medicijnen mee tegen wagenziekte of misselijkheid tijdens het vliegen. Bij het gebruik van sommige medicijnen is een medicijnverklaring noodzakelijk.

Neem een hoofddeksel (pet) mee. Het beschermt tegen de zon en in bepaalde religieuze instellingen en bij de Klaagmuur in Jeruzalem moeten de heren een hoofddeksel dragen.

Geldzaken

De Israëlische munt is de shekel. Er kan gepind worden met de giromaatpas (Cirrus) en met de meest gangbare creditcards. Girobetaalkaarten (op postkantoren) en eurocheques (bij veel banken) worden ook geaccepteerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Israel boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Israel en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Israel samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Israel staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Israel.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden