Reisverslagen India
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie India boeken

'Van Calcutta naar Delhi'

Nuttige adressen

Ambassade India,
Buitenrustweg 2,
2517 KD Den Haag.
Tel. 070-3469771 / 070-3617072

Voor België:
Kanselarij Indië,
Vleurgatsesteenweg 217,
1050 Brussel.
Tel. 2-640.91.40

Geldzaken

Alleen in de grote steden in het westen (Delhi, Agra, Jaipur) is het mogelijk om te pinnen. Je kan het beste geld omwisselen met Traveller Cheques of Amerikaanse dollars, een creditcard is ook handig. Voor fooien en voor riskjarijders is het handig klein geld los in je zak te houden.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

Als je redelijk Engels spreekt kun je je in India prima redden, zelfs de minder opgeleiden spreken die taal wel een beetje.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd is van november t/m maart, dit is de koelste periode. In de tijd dat wij er waren (november) was het 25 à 30 graden. Als je noordelijker gaat dan Delhi (Rishikesh, Hardwar), is het belangrijk om een warme trui mee te nemen, want het koelt daar 's nachts heel erg af. Ook in Agra is het 's ochtends en 's avonds koel.

Onderdak

India is het ideale land om ongeorganiseerd rond te reizen. Overal zijn hotels te vinden en als je er zelf geen een weet, kan elke riksjarijder je naar een willekeurig hotel brengen. Een tweepersoonskamer met schone bedden, eigen douche etc. in een beetje redelijk hotel kost rond de 400 roepies (10 euro).

Zeden en gewoonten

In tempels dien je je schoenen uit te doen en ook als je bij de mensen thuis wordt uitgenodigd. In India is het de gewoonte om met de rechterhand te eten (je linkerhand gebruik je voor het toilet!), probeer hier dus ook rekening mee te houden. Verder is het verstandig jezelf iets meer te bedekken dan je in Nederland zou doen, geen blote schouders en knieën. Dit zijn de Indiërs gewoon niet gewend.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie India boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in India en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in India samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken India staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in India.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden