Reisverslagen India
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie India boeken

'India, Ladakh - Rondreis Ladakh'

Nuttige adressen

Ambassade India,
Buitenrustweg 2,
2517 KD Den Haag.
Tel. 070-3469771 / 070-3617072

Voor België:
Kanselarij Indië,
Vleurgatsesteenweg 217,
1050 Brussel.
Tel. 2-640.91.40

Voor India is een visum nodig, te verkrijgen bij de ambassade. Je paspoort moet na terugkomst in Nederland nog zes maanden geldig zijn.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties wordt aanbevolen. Het is verstandig om voor een advies langs de GGD te gaan. In je reisapotheek mag geen ORS ontbreken, voor het geval je diarree krijgt. Ook kleine zakjes drinkbouillon zijn handig om mee te nemen en een echte opkikker wanneer je je slap voelt na diarree. Een dompelaar en wereldstekker horen dan ook in je rugzak thuis.

Water uit de kraan kun je niet drinken. Er is overal voldoende drinkwater in flessen te koop. Wel altijd controleren of de dop dicht zit. Tijdens een trekking moet je erg veel water drinken. Liefst vier liter per dag om hoogteziekte te voorkomen. Het is verstandig Diamox mee te nemen. Een middel wat je eventueel ter voorkoming van hoogteziekte kunt slikken.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie India boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in India en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in India samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken India staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in India.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden