Djoser
Reisverslagen Iran
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Iran boeken

'Fietsvakantie Iran'

Nuttige adressen

Ambassade van Iran,
Duinweg 20-22, 2585 JX Den Haag.
Tel. 070-331 99 39/354 84 83

Geldzaken

Pinnen is in Iran onmogelijk. Euros kun je bij banken wisselen.

Het makkelijkste is het om cash euros me te nemen. Iran is goedkoop dus het gaat om slechts een kleine hoeveelheid geld.

Visum

Een visum aanvragen kan bij de ambassade in Den Haag.

Een visum wordt voor maximaal 30 dagen verstrekt en je moet de data opgeven wanneer je in het land verwacht te zijn.

Een alternatief is om het visum te laten regelen door een bureau. Er zijn verschillende instanties die dit voor een kleine vergoeding doen.

Voor meer visum-informatie zie www.visum.nl.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden