Djoser sawadee
Reisverslagen IJsland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie IJsland boeken

'Fietstocht door IJsland'

Nuttige adressen

Ambassade IJsland
Hans Street 2A
SW1X OJE Londen
Tel. 00-44/2072593999

Voor België:
Kanselarij IJsland
Trierstraat 74
1040 Brussel
Tel: 2-286.17.00

Algemeen

IJsland is dunbevolkt: op ruim 100.000 vierkante kilometer wonen slecht zo'n 300.000 mensen. Zelfs Reykjavik kun je met goed 100.000 inwoners niet echt een stad noemen. Vanwege de afstanden is het zaak een rondreis goed te plannen, zeker op de fiets.

Geldzaken

Met de meeste gangbare creditcards kun je betalen bij veel hotels, restaurants en winkels.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vervoer op IJsland

Er rijden op IJsland redelijk veel bussen, maar in het hoogseizoen zijn de diensten veel uitgebreider dan daarbuiten.

Binnenlandse vluchten van Icelandair zijn relatief goedkoop. Ook is het mogelijk ter plaatse een auto te huren, al zijn die niet goedkoop omdat nogal te lijden hebben onder de toestand van de wegen.

Wegen in IJsland

Wie de ringweg per auto verlaat, doet er goed aan een 4-wheel drive te nemen.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd is de zomer, grofweg van half juni tot en met augustus. De temperatuur schommelt dan tussen 10 en 15 graden en het weer is tamelijk onbestendig. Ook als een dag mooi begint moet je rekening houden met regen.

Vakantie IJsland boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in IJsland en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in IJsland samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken IJsland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in IJsland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden