Djoser sawadee
Reisverslagen IJsland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie IJsland boeken

'4x4 safari IJsland'

Nuttige adressen

Ambassade IJsland
Hans Street 2A
SW1X OJE Londen
Tel. 00-44/2072593999

Voor België:
Kanselarij IJsland
Trierstraat 74
1040 Brussel
Tel: 2-286.17.00

Algemeen

IJsland is dunbevolkt: op ruim 100.000 vierkante kilometer wonen slecht zo'n 300.000 mensen. Zelfs Reykjavik kun je met goed 100.000 inwoners niet echt een stad noemen. Vanwege de afstanden is het zaak een rondreis goed te plannen.

Geldzaken

Met de meeste gangbare creditcards kun je betalen bij veel hotels, restaurants en winkels.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vervoer op IJsland

Er rijden op IJsland redelijk veel bussen, maar in het hoogseizoen zijn de diensten veel uitgebreider dan daarbuiten.

Binnenlandse vluchten van Icelandair zijn relatief goedkoop. Ook is het mogelijk ter plaatse een auto te huren, al zijn die niet goedkoop omdat nogal te lijden hebben onder de toestand van de wegen.

Zorg voor een goede 4X4 wagen als je het binnenland in wilt. Dit kan overigens officieel pas begin juni maar wij waren er eind mei en konden de Eldgjakloof al door.

Vraag bij de VVV naar de Condition of Mountain Tracks kaart. Er verschijnt elke week een nieuwe. Wij mochten de oude gratis meenemen.

Kleine autoverhuurders zijn een stuk voordeliger en zeer gemakkelijk in de omgang: "leg de sleutel maar op het zonnekapje".

Klimaat en beste reistijd

Het weer is zeer veranderlijk. Zorg dus altijd voor laagjes goede kleding die je uit kunt trekken en ook weer aan kunt trekken. De veranderingen gaan ook razendsnel.

De beste reistijd is de zomer, grofweg van half juni tot en met augustus. De temperatuur schommelt dan tussen 10 en 15 graden en het weer is tamelijk onbestendig. Ook als een dag mooi begint moet je rekening houden met regen.

Vakantie IJsland boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in IJsland en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in IJsland samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken IJsland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in IJsland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden