Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Zuid-Italië, afwisselende natuur en cultuur'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Taal

In Zuid-Italië (behalve Napels e.o.) spreekt praktisch niemand een taal als Engels of Duits. Je zult het met Italiaans en gebarentaal moeten redden. Het is raadzaam om een taalgidsje mee te nemen, zoals Wat & Hoe Italiaans

Klimaat en beste reistijd

In mei/juni is het in Zuid-Italië zo'n 30 graden. Vooral het natuurgebied La Silla is dan prachtig, alles staat in volle bloei. Hoogzomer kan het er wel 45 graden worden, het is dus niet echt aan te bevelen om er in deze periode rond te reizen.

Geldzaken

In heel Zuid-Italië kun je overal pinnen bij de banken. Traveller Cheques kun je beter niet gebruiken, sommige banken in kleine dorpjes kennen ze deze namelijk niet.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

In Zuid-Italië is een tiental jeugdherbergen, veel rondom de Amalfi-kust en verder in Bari, Brindisi, Matera, Soveria Manelli (Silla), Agropoli. Goedkope hotels zijn in Zuid-Italië dun gezaaid! Ze zijn wel schoon en goed verzorgd. Op enkele plaatsen (vooral in Puglia) is er 'agriturismo', logeren bij de boer. Dit is erg leuk en goedkoop. Aangezien ze wel afgelegen liggen, is een auto dan een must.

Vervoer

Het spoorwegennet van Italië is zeer goed en de treinen zijn de goedkoopste van heel Europa! Verder zijn er ook vaak buslijnen (SITA) naar de belangrijkste plaatsen.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden