Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Stedentrip Rome 2'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Toeristeninformatie

Hoofdvestiging: Centro Visitatori Azienda di Promozione Turistica di Roma
Via Parigi 5 (bij Piazza della Reppublica)
Open tussen 9.00 en 19.00 uur, zondag gesloten
Filiaal o.a. op Station Termini (open tussen 8.00 en 21.00 uur)

Vervoer

Voor het openbaar vervoer kun je een zgn. CIS-kaart (Carta Integrata Settimanale) kopen voor een week. Kost 12,40 euro, is te koop in elke tabakswinkel (Tabacchi) en is geldig in bus en metro. Zie voor bus en metro ook de site www.romaturismo.it.

Geldzaken

Italië is aangesloten bij de EU en heeft de euro als munt. Geld kan men halen bij de diverse banken (sluiten meestal vrij vroeg) en bij de pinautomaten (bancomat).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Eten en drinken

Italië is het land van pizza's, pasta en uitstekende vleesgerechten. Pasta wordt door Italianen gezien als een voorgerecht. Je vindt echter overal cafés waar je een pizza-punt of wat pasta als lunch kunt gebruiken. Diner eten de Italianen voor ons gebruik vrij laat. Meestal beginnen de restaurants pas vanaf acht uur vol te lopen. Voor die tijd zijn sommige zelfs gesloten.

Door heel Rome vindt je kleine drinkfonteintjes. Het bronwater wat hier uit komt is schoon en goed te drinken. Als alternatief kun je bronwater kopen. Men kent twee soorten: 'Naturel' en 'Frizzante', de laatste is met koolzuur.

Onderdak

Via Charming Accommodation Rome kun je online ruim 880 hotels, Bed & Breakfasts, appartementen & Town House Suites in Rome boeken.

Telefoon en internet

Telefooncellen zijn overal in Rome te vinden. De meeste werken op telefoonkaarten die men kan kopen bij tabakszaken en kiosken. De Nederlandse en Belgische GSM's werken gewoon in Rome, al zul je wel een aantal malen van provider wisselen.

Op diverse plaatsen zijn Internetcafés te vinden, waarbij de kosten messtal rond de 5 euro per uur bedragen.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Goedkope chartervluchten Italië
Vliegtickets Rome - Ciampino
Vliegtickets Rome - Leonardo Da Vinci

Hotels Rome
Budget hotels Rome
Hotel Service Desk Rome
Charming Accommodation Rome
Hotel Reservation Desk Rome

Goedkope huurauto Rome
All-inclusive autohuur Rome

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information City trip Rome, Italy