Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Rome & Roma extra muros'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Toeristeninformatie

Hoofdvestiging: Centro Visitatori Azienda di Promozione Turistica di Roma
Via Parigi 5 (bij Piazza della Reppublica)
Open tussen 9.00 en 19.00 uur, zondag gesloten
Filiaal o.a. op Station Termini (open tussen 8.00 en 21.00 uur)

Vervoer naar Rome

De goedkoopste oplossing is vliegen met Ryanair. Aankomst in Rome Ciampino, vanwaar een shuttlebus je in ongeveer een half uurtje naar het Termini-station vervoert (maatschappij Terravision, tickets online te boeken of zelfs op het vliegtuig).

Goedkoop vliegen met Ryanair betekent wel vroeg boeken: zo'n drie maanden op voorhand (en wat 'bladeren' bij de vertrek- en aankomstdata). Je kan een annuleringsverzekering nemen, dus vroeg boeken hoeft geen hinderpaal te zijn. Hoe korter je boekt bij de vertrekdatum, hoe duurder. Virgin-express begint ook erg concurrerende prijzen te geven, dus vergelijken is de boodschap.

Vervoer in Rome

Een metroticket (geldig ook voor bussen en de trein naar Ostia) kost 1 euro. Je bent best af met een dagticket (kostprijs 4 euro) indien je 4 of meer ritten denkt nodig te hebben.

Voor het openbaar vervoer kun je ook een zgn. CIS-kaart (Carta Integrata Settimanale) kopen voor een week. Kost 12,40 euro, is te koop in elke tabakswinkel (Tabacchi) en is geldig in bus en metro. Zie voor bus en metro ook de site www.romaturismo.it.

Vervoer in omgeving Rome

De toeristen lopen je hier niet voor de voeten, want weinig toeristen doen blijkbaar de moeite om buiten de muren van Rome op verkenning te gaan. Misschien is men wat onzeker over het vervoer of over andere praktische problemen, hoewel je de diverse plaatsen makkelijk, goedkoop en in korte tijd kunt bereiken:

- Reizen naar Ostia: eerst de metro naar Pyramida, vandaar een half uurtje sporen met de Ostia-trein (inbegrepen in het metroticktet).

- Reizen naar Tivoli: metro tot ponte Mammolo en dan de bus Contral-bus naar Tivoli. Tickets op voorhand in het metrostation te koop. De villa d'Este ligt nabij het centrum van Tivoli, de villa Adriana ligt beneden Tivoli in de vallei (op de terugweg naar Rome).

- Reizen naar Cerveteri en Ladispoli: vanuit Termini sporen naar Ladispoli. Station uitstappen, rechts afslaan en op de hoek van de tweede straat links Cotral bus naar Cerveteri. Dan te voet naar de necropolis.

Colosseum

Wil je het Colosseum bezoeken ga dan eerst naar het Palatijn en koop daar een combi-ticket voor het Palatijn en het Colosseum: je vermijdt hierdoor lange files aan het Colosseum zelf.

Eten en drinken

Drinken kan zeer duur zijn: op een terrasje in de toeristische wijken kan je makkelijk 15 euro neertellen voor drie drankjes. Het duurst is een drankje op een terrasje, dan een drankje op een zitje binnen, vervolgens rechtstaand aan de bar, tenslotte een blikje in de winkel (echt goedkoop).

Eten doe je best waar ook de Italianen eten, nl. langs de andere kant van de Tiber en hier ook iets buiten de toeristische straten. In Roma extra muros zijn de prijzen echter heel 'normaal'.

Geldzaken

Italië is aangesloten bij de EU en heeft de euro als munt. Geld kan men halen bij de diverse banken (sluiten meestal vrij vroeg) en bij de pinautomaten (bancomat).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

Via Charming Accommodation Rome kun je online ruim 880 hotels, Bed & Breakfasts, appartementen & Town House Suites in Rome boeken.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Goedkope chartervluchten Italië
Vliegtickets Rome - Ciampino
Vliegtickets Rome - Leonardo Da Vinci

Hotels Rome
Budget hotels Rome
Hotel Service Desk Rome
Charming Accommodation Rome
Hotel Reservation Desk Rome

Goedkope huurauto Rome
All-inclusive autohuur Rome

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Rome, Italy