Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Stedenreis Rome & Florence'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Toeristeninformatie

Hoofdvestiging: Centro Visitatori Azienda di Promozione Turistica di Roma
Via Parigi 5 (bij Piazza della Reppublica)
Open tussen 9.00 en 19.00 uur, zondag gesloten
Filiaal o.a. op Station Termini (open tussen 8.00 en 21.00 uur)

Eten en drinken

Het ontbijt bestaat meestal uit een cappuccino met een brioche, koekje of een zoet broodje.

Italië is het land van de pasta's, cappuccino en gelati. Er zijn heel veel trattoria's en restaurantjes. Er worden vaak twee tarieven gehanteerd. Staande aan de bar drinken is het voordeligste, aan tafel of buiten op het terras wordt het hoogste tarief berekend.

Openbaar vervoer Rome

Er zijn maar twee metrolijnen in Rome: De oranje lijn (A) en de blauwe lijn (B).

Je kunt op het metrostation, het station of in de vele Tabacchi's (tabakszaken) de volgende kaartjes kopen:

- Biglietto Integrato a Tempo (BIT). Je kunt dit kaartje gebruiken voor de metro en de bus. Het kaartje kost 1 Euro en is na het afstempelen 75 minuten geldig. Zodra je hebt afgestempeld, kun je op de voorzijde (witte gedeelte) zien hoe laat je hebt afgestempeld en tot hoe laat het kaartje geldig is.

- Biglietto Integrato Giornaliero (BIG). Dit kaartje kun je de hele dag onbeperkt gebruiken en kost 4 Euro en is geldig in de metro en de bus.

- Biglietto Turistico Integratoanale (BTI). Dit kaartje is voor drie dagen geldig en kost 11 Euro. Het is geldig voor in de metro en in de bus.

Colosseum

Wil je het Colosseum bezoeken ga dan eerst naar het Palatijn en koop daar een combi-ticket voor het Palatijn en het Colosseum: je vermijdt hierdoor lange files aan het Colosseum zelf.

Geldzaken

Italië is aangesloten bij de EU en heeft de euro als munt. Geld kan men halen bij de diverse banken (sluiten meestal vrij vroeg) en bij de pinautomaten (bancomat).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

Via Charming Accommodation Rome kun je online ruim 880 hotels, Bed & Breakfasts, appartementen & Town House Suites in Rome boeken.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Goedkope chartervluchten Italië
Vliegtickets Rome - Ciampino
Vliegtickets Rome - Leonardo Da Vinci

Hotels Rome
Budget hotels Rome
Hotel Service Desk Rome
Charming Accommodation Rome
Hotel Reservation Desk Rome

Goedkope huurauto Rome
All-inclusive autohuur Rome

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Rome & Florence, Italy