Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Afwisselend Sicilië'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Taal

In hotels spreekt het personeel meestal wel Engels, verder is een taalgidsje geen overbodige luxe, zoals Wat & Hoe Italiaans. Een menu is vaak alleen in het Italiaans en soms in het Frans. Vooral als je geen vlees eet, is het wel prettig van te voren te weten wat je eet. Je hebt overigens volop keuze uit vis of groente/pasta etc. gerechten als je geen vlees neemt.

Bevolking

Italianen zijn moeilijk om contact mee te krijgen vanwege de taal. Zoals bijna overal: in minder toeristische plaatsen zijn de mensen vaak vriendelijker dan in de toeristische plekken.

Geldzaken

Je kunt overal Euro's pinnen en vaak met een creditcard betalen als je dat prefereert. Verder is een eiland altijd duurder dan het vaste land en in het hoogseizoen moet je niet te zuinig willen doen. Buiten het hoogseizoen kunnen de prijzen enorm zakken. Ter illustratie: in augustus kost een tweepersoonskamer in een redelijk budgethotel hotel gemiddeld 70 euro. Een heerlijke pizza hoeft niet veel te kosten en een 'gewone' maaltijd kost ongeveer even veel of weinig als in Nederland.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

Eind juli en augustus is de drukste periode. Als je niet alles vooraf wilt boeken (is echt noodzakelijk al is het maar een aantal dagen van te voren) en niet van drukte houd, adviseer ik in het voor- en naseizoen te gaan.

Sicilië heeft een mild klimaat. De temperatuur varieert van 8 graden in de winter tot 38 in de zomer. In de herfst kan het regenen.

Accommodatie

Jeugdherbergen zijn er nauwelijks, campings hebben we niet gezien maar zijn er in overvloed volgens de Lonely Planet. Wij hebben in hotels overnacht in de budgetcategorie van de Lonely Planet en de Trotter. Die waren prima tot zeer goed.

Internet

In de grote steden is vaak wel een Internetcafe te vinden, daarbuiten (nog) niet.

Naar Sicilië

Alleen Transavia vliegt rechtstreeks vanuit NL naar Sicilië, Catania. Als je naar Palermo wilt vliegen, kun je via Rome of Milaan met bijvoorbeeld Alitalia. Je kunt ook met de auto over land, er is een veerpont vanaf 'de punt van de schoen naar de voetbal'.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden