Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Historisch Sicilië'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Algemeen

Van criminaliteit hebben we geen last gehad, wel van de 'kleine maffia': meestal te weinig geld teruggeven (o.a. bij de tol op de snelweg) of in musea meer aanrekenen dan op het officiële ticket aangegeven is.

Klimaat en beste reistijd

Sicilië telt 6 maanden met temperaturen van boven de dertig graden. Wie de ergste hitte wil vermijden gaat niet in juli augustus. De lente heeft de charmes van de bloemen, maar ook de herfst is aangenaam met temperaturen van rond de vijfentwintig graden. Vanaf midden oktober is de regenkans groter.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Een auto huren

Een huurauto is uiteraard een must: online boeken is steeds goedkoper dan ter plaatse huren. Verzeker je ook tegen het zgn. 'eigen risico': een Nederlander voor ons moest bij inlevering van zijn gebutste wagen 800 euro ophoesten.

De snelwegen zijn in prima staat en er moet enkel tol betaald worden, voor zover wij ervaarden, op de as Catania-Messina (de meest toeristische en mondaine streek van Sicilië). De secundaire wegen zijn ook in uitstekende staat.

Het gedrag van de Siciliaanse chauffeurs is erg enerverend, getoeter alom, de verkeersregels worden als niet bestaande beschouwd: we zagen vaak doorrijden door rode lichten, overschrijden van doorlopende witte lijnen, overschrijden van maximum snelheden (50 per uur) met het dubbele. Toeteren wil meestal zeggen dat men je wil inhalen.

Tol op de snelweg is goedkoop, parkeren op bewaakte parkings ook (en dat is steeds een aanrader in de steden).

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Sicily, Italy