Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Rondreis Sicilië & Zuid-Italië'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Campings

Deze reis werd met de caravan gemaakt. Daarbij is overnacht op de volgende campings:

Op de heenreis naar Italië: de Dreiländer Camping in Nuenburg en camping Genova Est in Bogliasco. De laatste camping is moeilijk te bereiken: de laatste kilometer gaat stijl omhoog over een vrij smalle weg.

Happy Village & Camping bij Rome is een € 14 camping maar niet in deze periode (vanaf eind april). Het is wel een mooie camping met schitterend sanitair.

Camping Azzurro in Seiano di Sorrento ligt vrij centraal voor de dingen die wij wilden bezoeken, zoals Napels, Pompeï, Capri, de Vesuvius en de Amalfikust. Het is een kleine camping in een sinaasappel- en citroenenboomgaard vlakbij de haven. De plaatsen zijn klein maar het sanitair is schoon en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam.

Camping San Fantino in Taureana di Palmi. Vanaf de camping kijk je zo op het strand, maar dat strand ligt wel enkele tientallen meters lager.

Camping Rais Gerbi in Finale di Pollina aan de SS 113. Een prachtige camping met uitzicht op zee en prima sanitair, een zwembad en ruime plaatsen op een betonnen ondergrond.

Camping Pineta in San Vito Lo Capo is een mooie camping met goed sanitair. Het dorp en een mooi strand liggen op 500 meter van de camping. Het natuurreservaat Zingaro is ook vlakbij de camping.

Camping Valle dei Templi in San Leone bij Agrigento is een beetje rommelig maar ligt dicht bij de tempels en de zoutrotsen.

Camping Sabbiadoro bij Avola is wel een mooie camping met veel bloemen en een eigen pad naar het strand, maar het sanitair is matig. Het laatste stukje naar de camping gaat over een heel smal weggetje, maar er is ook alleen maar campingverkeer.

Camping La Zagara in Fondachello is een kleine camping met wat verouderd maar schoon sanitair. 's Avonds in het donker zagen we vanaf de camping een gloeiend lavastroompje op de Etna. Heel bijzonder.

Camping Case Vacanza in Cropani Marina is een kleine camping en er was slechts 1 gast, maar het is goedkoop en als je de weg oversteekt ben je op een mooi zandstrand.

Camping Punta Alice bij Ciro Marina is een mooie camping en we stonden er met uitzicht op het strand. Er zijn ligstoelen en parasols die je gratis kunt gebruiken en er is een zwembad.

Camping Baia di Gallipoli is een grote camping met alles erop en eraan, maar het seizoen was nog niet begonnen en er waren nog maar een paar gasten. De oprijlaan en de receptie zijn erg mooi.

Camping 5 Stelle bij Foce Varano is een grote camping met allerlei voorzieningen maar oud sanitair. Het strand ligt aan de overkant van de weg. Foce Varano ligt op een punt die in zee uitsteekt.

Camping Podere Sei Poorte in Monteciccardo bezochten we al vaker. Het is een terrassencamping in een erg rustige heuvelachtige omgeving met een Nederlandse beheerder. Het is er vooral erg gezellig en je kunt er enkele malen per week tegen betaling met het gezin meeeten en zondagochtend is er een brunch.

Camping Internationaal in Lavena Ponte Tresa bezoeken wij regelmatig. Het is een rustige camping met goed sanitair en het ligt direct aan het meer van Lugano en er is een speeltuintje voor de kleintjes.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden