Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Winterzon in West-Sicilië'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Klimaat

Sicilië is het hele jaar te bezoeken: niet alleen in de drukke zomer maar ook in de rustige winter. Veel toeristische bezienswaardigheden heb je dan voor jezelf. Zeker als je een beetje flexibel kunt plannen (en op regenachtige dagen bijvoorbeeld kerken en musea bekijkt) hoeft het weer geen belemmering te zijn.

Sicilië heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters. In januari en februari is de gemiddelde minimumtemperatuur in Palermo 8 graden en het maximum 16. In maart loopt het al van 9 tot 18 en in april van 11 tot 20. In januari valt gemiddeld 71 mm regen in 9 dagen, in februari 43 mm in 5 dagen, in maart 50 mm in 5 dagen in april 49 mm in 3 dagen. Het gemiddeld aantal uren zon is in januari 4 per dag, in februari 5, in maart 6 en in april 7.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden