Djoser
Reisverslagen Italië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Italië boeken

'Rondreis door Centraal-Italië'

Nuttige adressen

Italiaans Verkeersbureau,
Stadhouderskade 2,
1053 ES Amsterdam.
Tel. 020 - 618 85 15

Voorbereiding

Om de reis te plannen hebben we deze reisgidsen gebruikt: ANWB-extra gidsen van Toscane en Ligurië, Capitoolgids van Umbrië. Daarnaast hebben we natuurlijk internet afgestruind.

Erg handig als je met de auto rondtrekt is om als je die hebt - een TomTom mee te nemen. Je kunt er goed een route mee plannen over kleine weggetjes en het scheelt een hoop kaartlezen.

Autoslaaptrein

De autoslaaptrein is een relaxte manier om naar Italië te reizen. Het is niet goedkoop, maar je bespaart wel op benzine en de tolwegen. Plus waarschijnlijk een overnachting en etentje onderweg.

Wandelpaden tussen de Cinque Terre-dorpen

Tussen Monterosso en Vernazza: half uur over soms steile paden
Tussen Vernazza en Corniglia: half uur met prachtig uitzicht op Vernazza
Tussen Corniglia en Manarola: 3 kwartier langs de kust
Tussen Manarola en Riomaggiore: 20 minuten over een gemakkelijk pad

De Cinque Terre-dorpen zijn ook goed met de boot te bezoeken. Vanuit Sestri Levante gaat er een boot naar de plaatsjes die geregeld een stop maakt. Ook kun je met een treintje van dorp naar dorp.

Website: www.cinqueterre.it

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Italië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Italië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Italië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Italië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Italië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Marche, Umbria, Tuscany, Liguria, Italy