Reisverslagen Jordanië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Jordanië boeken

'Jordanië, land van zand, zout en kastelen'

Nuttige adressen

Ambassade van Jordanië
Badhuisweg 79
2587 CD Den Haag
tel.: 070-4167200

Voor België:
Kanselarij Jordanië
Avenue Franklin Roosevelt 104
1050 Brussel
tel.: 2-640.77.55

Visum & paspoort

Het paspoort moet bij aankomst in Jordanië nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Voor een bezoek aan Jordanië is bovendien een visum nodig: aan te vragen bij de Jordaanse ambassade in Brussel of bij aankomst op de luchthaven van Amman en bij de grensovergangen.

Geldzaken

Bij de banken in Jordanië kunnen bankcheques of travellercheques worden ingewisseld. Voor de laatste wordt een commissie berekend die van bank tot bank kan variëren en bovendien kan om de aankoopbewijzen worden gevraagd.

In ieder geval in Amman, Aqaba en Irbid zijn geautoriseerde geldwisselaars: voor contant geld geven ze meestal een betere koers dan de banken en de betere hotels.

(Houdt er bij vertrek rekening mee dat er nog uitreisbelasting betaald moet worden.)

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

In Jordanië wordt arabisch gesproken. Er is een gidsje Wat & Hoe Arabisch

Beste reistijd

Bijna het hele jaar schijnt in Jordanië de zon en is de lucht strakblauw. De hei´gheid is in het voorjaar (na de winterse regenval) het minst. Regen valt er alleen van november - april. De gemiddelde temperatuur in Amman is in januari 12.6 graden en in augustus 32.5 graden. In de woestijn kan de temperatuur makkelijk oplopen tot boven de veertig graden.

De beste reistijd is april-mei: na de regenval van de winter is het landschap groen, zelfs op enkele plaatsen in de woestijn bloeien velden kleurige bloemen.

In oktober-november is het klimaat ook mild.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Kaarten

Ter plaatse zijn in de meeste hotels, boekwinkels en toeristenwinkels kaarten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Arabisch-Engelse kaarten van Royal Jordanian Geographic Centre (RJGC) en van het Libanese GEO Projects. Overige kaarten dienen van tevoren aangeschaft te worden, zoals bijvoorbeeld Freytag & Berndt's Jordan 1:800.000

Vakantie Jordanië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Jordanië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Jordanië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Jordanië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Jordanië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden