Reisverslagen Jordanië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Jordanië boeken

'Rondreis Jordanië'

Nuttige adressen

Ambassade van Jordanië
Badhuisweg 79
2587 CD Den Haag
tel.: 070-4167200

Voor België:
Kanselarij Jordanië
Avenue Franklin Roosevelt 104
1050 Brussel
tel.: 2-640.77.55

Visum & paspoort

Het paspoort moet bij aankomst in Jordanië nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Voor een bezoek aan Jordanië is bovendien een visum nodig: aan te vragen bij de Jordaanse ambassade of bij aankomst op de luchthaven van Amman en bij de grensovergangen.

Algemeen

Als je als westerling een land in het Midden-Oosten wilt bezoeken is Jordanië een goede keuze. De Jordaniërs zijn heel vriendelijk en behulpzaam, maar niet opdringerig.

Houdt bij de keuze van je kleding rekening met de Jordaanse principes. Blote schouders en blote benen worden niet op prijs gesteld. Je zult je zelf ook niet plezierig voelen door de aandacht die je dan krijgt.

Petra is erg groot en zeker een bezoek van enkele dagen waard.

Excursies naar de woestijn in Wadi Rum zijn heel erg prijzig. Er valt wel te onderhandelen op de prijs. Wij kregen uiteindelijk een excursie aangeboden voor minder dan de helft dan de oorspronkelijke prijs.

Vervoer

Er zijn diverse autoverhuur bedrijven. Bij een avondvlucht kun je het beste van te voren een hotel boeken en gebruik maken van de pick-up service van het hotel. De Jordaniërs houden er een andere rijstijl op na en daar kun je beter eerst overdag aan wennen. Bovendien kan het moeilijk zijn de weg te vinden omdat er soms alleen Arabische verkeersborden staan.

Door met het openbaar vervoer te reizen leer je de gewoonten en bevolking beter kennen. Maak geen strakke planning want de bussen hebben geen vaste vertrektijden. Ze gaan weg als ze vol zijn.

Soms moet je op tussenliggende stukken liften. Dat gaat in het algemeen heel gemakkelijk. Soms is er een hele taxiservice ontstaan op stukken waar geen bussen rijden. Voor een klein bedrag brengt men je naar de volgende bushalte of terug naar je hotel.

Onderdak

Hotels zijn eenvoudig ter plekke te regelen. De hotels hebben tegenwoordig vrijwel altijd kamers vrij vanwege de onrust in de gehele regio. Vooral Amerikanen komen veel minder dan vroeger naar Jordanië.

Eten

Gerechten in Jordanië bevatten weinig verschillende groenten. Het vlees is in het algemeen prima. Sommige gerechten zijn wel erg pittig.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

In Jordanië wordt arabisch gesproken. Er is een gidsje Wat & Hoe Arabisch

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Jordanië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Jordanië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Jordanië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Jordanië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Jordanië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden