Reisverslagen Jordanië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Jordanië boeken

'Jordanië van noord naar zuid'

Nuttige adressen

Ambassade van Jordanië
Badhuisweg 79
2587 CD Den Haag
tel.: 070-4167200

Voor België:
Kanselarij Jordanië
Avenue Franklin Roosevelt 104
1050 Brussel
tel.: 2-640.77.55

Visum & paspoort

Het paspoort moet bij aankomst in Jordanië nog minimaal zes maanden geldig zijn. Voor een bezoek aan Jordanië is bovendien een visum nodig: aan te vragen bij de Jordaanse ambassade of bij aankomst op de luchthaven van Amman en bij de grensovergangen.

Algemeen

Als er een gebied is dat geschiedenis heeft geschreven, dan is het wel het Midden-Oosten. Met de oudste beschavingen ter wereld, de bijbelse en islamitische geschiedenis, de kruisvaarders en invloed van Egyptenaren, Romeinen en Arabieren. En van vrijwel alles zijn nog resten te vinden in Jordanië (en in buurland Syrië). Dit maakt het gebied bijzonder interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis of bijbelse dan wel islamitische gebeurtenissen.

Geldzaken

In Jordanië zijn pinautomaten in de steden redelijk algemeen, maar het kan handig zijn om voor noodgevallen contant geld in dollars of euro's achter de hand te houden. Bij voorkeur in kleine coupures.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

In Jordanië wordt arabisch gesproken. Er is een gidsje Wat & Hoe Arabisch. Engels wordt door velen verstaan maar probeer een paar woorden Arabisch te leren, zoals 'sjoekran' (bedankt) en 'la' (nee). Dat laatste is veel effectiever tegen opdringerige postkaartenverkopers dan 'No thank you'. Over het algemeen vindt men het erg leuk als je een paar woorden Arabisch probeert te spreken.

Elektriciteit

In Jordanië gebruikt men 230 volt. Nederlandse en Belgische stekkers passen meestal gewoon in de contactdozen, ook al zijn ze soms van het Engelse of een vreemdsoortig type. Slechts eenmaal heb ik gehad dat het alleen werkte als ik de stekker er slechts half in stak.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Jordanië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Jordanië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Jordanië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Jordanië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Jordanië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Jordan