Reisverslagen Jordanië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Jordanië boeken

'Zuid-Jordanië'

Nuttige adressen

Ambassade van Jordanië
Badhuisweg 79
2587 CD Den Haag
tel.: 070-4167200

Voor België:
Kanselarij Jordanië
Avenue Franklin Roosevelt 104
1050 Brussel
tel.: 2-640.77.55

Visum & paspoort

Het paspoort moet na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Voor een bezoek aan Jordanië is bovendien een visum nodig: aan te vragen bij de Jordaanse ambassade of bij aankomst op de luchthaven van Amman en bij de grensovergangen. Het aan de grens kopen van een visum is soms tijdrovend.

Algemeen

We zijn aan op advies van het reisbureau aan- en afgevlogen op Taba in Egypte, omdat het aantal kilometers tot de eindbestemmingen dan minder is. Achteraf gezien was het waarschijnlijk toch een stuk handiger en zeker aangenamer geweest als we op Amman hadden gevlogen en van daaruit met de auto naar het zuiden waren gereden. Je ziet dan meer van het land zelf en bent volgens ons niet meer tijd kwijt.

Het passeren van de grenzen (van Egypte naar Israël, transfer door Israël naar de grens met Jordanië en de grensovergang naar Jordanië met tussendoor een stukje niemandsland) en vice versa was behoorlijk tijdrovend en met name de grensovergang met Israël was bijzonder onaangenaam.

Geldzaken

In Jordanië zijn pinautomaten in de steden redelijk algemeen, maar het kan handig zijn om voor noodgevallen contant geld in dollars of euro's achter de hand te houden. Bij voorkeur in kleine coupures.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

In Jordanië wordt arabisch gesproken maar we konden overal met Engels terecht.

Klimaat en beste reistijd

Het voorjaar is een ideale tijd om naar Jordanië te gaan. In de zomermaanden kan de temperatuur in Aqaba oplopen tot 45 graden. Petra ligt op een hoogvlakte en is dus wat koeler. In de woestijn is het 's nachts behoorlijk koud.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Jordanië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Jordanië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Jordanië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Jordanië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Jordanië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden