Djoser sawadee
Reisverslagen Japan
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Japan boeken

'Mysterieus Japan'

Nuttige adressen

Ambassade van japan
Tobias Asserlaan 2
2517 KC Den Haag
tel.: 070-3469544

Japan National Tourist Organization (JNTO)
Jozef Israëlkade 48e
1072 SB Amsterdam
tel.: 020-6760060

De JNTO geeft diverse folders uit. Vraag in ieder geval de rode folder 'Japan Travel-Phone', met informatie over het gebruik van de openbare telefoons, de travelphone (taalproblemen), de kaartjesautomaten in trein, bus en metro en verder wat plattegronden van metro en bus in Tokyo, Kyoto/Nara en Osaka.

De folder 'Your guide to Japan' bevat veel informatie over klimaat, reistijd, openbaar vervoer, maar ook een overzicht van de festivals.

In Japan is in bijna iedere plaats een Tourist Information Centre (TIC) gevestigd. Hier wordt over het algemeen goed Engels gesproken en heeft men veel informatie. Vraag in ieder geval een plattegrond van de stad waar je bent.

Taal

Neem in ieder geval Wat & Hoe Japans mee. Bijzonder handig in restaurants, winkels e.d.
Er zijn in Japan verschillende gratis telefoonnummers die je bij taalproblemen kunt bellen. Ook kun je daar toeristische informatie krijgen.

Geldzaken

Met giromaatpas kan gepind worden bij de CITY BANK. Misschien ook bij andere banken, maar dan is het display alleen in het Japans. Verder US Dollars of Yen travellers' cheques.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Beste reistijd

Vermijd de vakantieweken voor de Japanners zelf (gouden en zilveren week). In de zomer is het in het algemeen warm en vochtig. De herfst is een favoriete periode in verband met de herfstkleuren.

Praktische tips

Het geven van fooien is in Japan een belediging. Vaak vinden mensen het wel leuk een klein, mooi ingepakt, kadootje te krijgen. Neem hiervoor niet de traditionele Nederlandse souvenirs mee, daar hebben ze waarschijnlijk al kasten van vol.

Wil je overnachten in minshuku's dan is het soms zaak lang van te voren te reserven. JNTO heeft een folder met adressen van minshuku's.

Kaarten

Zorg dat je een kaart te pakken krijgt met daarop de namen van de steden in zowel het Engels als in het Japans.

Vakantie Japan boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Japan en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Japan samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Japan staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Japan.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Koning Aap Shoestring
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden