Reisverslagen Kenia
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Kenia boeken

'Op safari in Kenia'

Nuttige adressen

Ambassade van Kenia,
Nieuwe Parklaan 21
2597 LA Den Haag
Tel. 070 - 350 42 15 / 070 - 355 35 94

Voor België:
Kanselarij van Kenia
Winston Churchilllaan 208,
1180 Brussel
Tel. 2-340.10.40

Klimaat en beste reistijd

Kenia kan in principe het hele jaar door bezocht worden. De kuststreek is heet en vochtig, maar in de hogere delen is de temperatuur meer gematigd. In Nairobi, op 1660 m hoogte, gemiddeld van 14 tot 25 graden. In het westen, omgeving Victoriameer, heerst een tropisch klimaat, vallen zware tropische regens en komt ook vorst voor. Alleen in het noorden is het klimaat heet en droog, met zeer geringe neerslag.

Wij zijn in juni geweest, dit was nog net even voor het regenseizoen. Voor de safari is dit een prima periode. 's Avonds en 's ochtends was het wel heel koel en was een trui en lange broek wel lekker.Tijdens het duiken zie je in de maand december meer dolfijnen, haaien en misschien zelfs walvissen.

Tijdens een game-drive zijn er vaak meerdere busjes op zoek naar wilde dieren. Dit is wel enigszins toeristisch maar een voordeel is dat als een ander busje wild heeft gevonden dit viar de mobilofoon wordt doorgegeven zodat jouw gezelschap er kan gaan kijken.

Voorzieningen

Het eten tijdens de safari was zeer goed. Je staat werkelijk versteld van de luxe hotels midden in de jungle. Alle hotels die wij bezochten beschikken over een zwembad. Elk bed was voorzien van muskietennetten, als ze er niet hangen kun je er om vragen en dan worden ze voor je opgehangen.

De ritten in het busje zijn soms wel vermoeiend maar als je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen is alles weer snel vergeten.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Kenia boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Kenia en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Kenia samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Kenia staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Kenia.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden