Reisverslagen Cambodja
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Cambodja boeken

'Fietsvakantie Bangkok - Saigon I'

Nuttige adressen

Cambodja heeft geen ambassade in Nederland, andersom evenmin.
De belangen worden behartigd door:
Nederlandse ambassade Bangkok,
106 Wireless Road (Thanon Vithayu),
Bangkok 10330.
Tel. 00-66-2-2547701

Voor België:
Kanselarij Cambodja,
Rue Adolphe-Yvon 4, F-75116 Parijs.
Tel. 33.1.45.03.47.20

Het benodigde visum is aan de grens verkrijgbaar.

Klimaat en beste reistijd

In droge seizoen is het erg stoffig; een mondkapje is dan handig. In natte seizoen daarentegen moet je niet op wat modderspetters kijken.

Wegen

Doorgaande wegen zijn voor een deel in zeer slechte staat, onverhard en vol kuilen. Een stevige fiets is daarom nodig. Er wordt hard aan verbetering gewerkt. Lokale wegen zijn veelal onverhard.

Telefoneren

Op de hoofdroutes en in de langsgelegen plaatsen is mobiel bellen mogelijk.

Geldzaken

Betalen met dollars is op veel plaatsen mogelijk. Je krijgt dan geld terug in Riel.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Cambodja boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Cambodja en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Cambodja samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Cambodja staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Cambodja.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Cambodia