Reisverslagen Libanon
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Libanon boeken

'De cultuurschatten van Libanon'

Nuttige adressen

Ambassade van de Republiek Libanon,
Frederikstraat 2,
2514 LK Den Haag
(tel. 070 - 365 89 06/365 89 07)
Website: Embassy of Lebanon to the Netherlands

Ministry of Tourism Lebanon

Visum & paspoort

Voor een bezoek aan Libanon is een visum nodig, dat je bij aankomst aan kunt schaffen.

Algemeen

KLM/Air France vliegt van Parijs naar Beiroet, andere mogelijkheden zijn via Frankfurt (Lufthansa, Middle Eastern Airlines) of Istanbul (Turkish Airlines). Veel vluchten komen midden in de nacht aan. In de zomermaanden zijn de vluchten frequenter, maar ook voller door de vele Libanezen in Europa die familie gaan bezoeken.

Libanon is een klein land met uitstekende wegen en heel betaalbare huurauto's. De bewegwijzering is helaas niet altijd even duidelijk.

De meeste hotels bevinden zich in Beiroet en alle bezienswaardigheden kunnen in principe met dagtochten vanuit Beiroet bezocht worden. Lokaal overnachten geeft meer tijd voor excursies, vooral in de Kadisjavallei van belang, en laat je veel beter de sfeer in andere plaatsen proeven.

Libanon heeft nog veel meer te bieden dan in het reisverslag wordt beschreven. De Jeita Grotten zijn wereldberoemd, het Beittedine Paleis in het Choufgebergte heeft een fantastische verzameling Byzantijnse mozaÔeken, de havenplaatsjes Sidon and Tyrus in het zuiden hebben nog meer karakter dan Jounieh en Byblos en de Kadisjavallei is een absoluut hoogtepunt van ieder bezoek aan Libanon.

Klimaat en beste reistijd

Wanneer te reizen hangt natuurlijk van de specifieke interesse af. SkiŽn kan alleen in de winter, de Middenlandse Zee is tot ver in september aantrekkelijk om te zwemmen, maar de stranden, hotels en restaurants zijn gedurende de zomer maanden het drukst bevolkt, als ook veel Arabieren naar Libanon komen.

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Actuele informatie over veiligheidszaken is altijd te vinden op de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Libanon boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Libanon en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Libanon samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Libanon staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Libanon.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden