Djoser
Reisverslagen Sri Lanka
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Sri Lanka boeken

'Fietsvakantie Sri Lanka'

Nuttige adressen

Ambassade Sri Lanka,
Jacob de Graefflaan 2, 2517 JM Den Haag.
Tel. 070 - 365 59 10

Voor België:
Kanselarij Sri Lanka,
Jules Lejeunestraat 27, 1050 Brussel
Tel. 2-344.53.94 / 2-344.55.85

Klimaat en beste reistijd

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat met moessons. De temperatuur ligt, met uitzondering van de centrale bergen, het hele jaar tussen de 25 en 30 graden. De gemiddelde temperatuur is 27 graden.

Sri Lanka kent twee moessons: mei tot en met september komt die vanuit het zuidwesten, oktober tot april vanuit het noordoosten. De moessonsregens (doorgaans hooguit twee uur, tegen het eind van de dag) valt aan de kant van de bergen waaruit de wind komt, de andere kant ligt meer in de luwte. Wat niet betekent dat het daar dan nooit regent. Het zuidwesten en het centrum zijn over het hele jaar genomen natter dan het noorden en het oosten.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Sri Lanka boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Sri Lanka en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Sri Lanka samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Sri Lanka staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Sri Lanka.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

NRV Holiday sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden