[an error occurred while processing this directive]
Reisverslagen Litouwen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Litouwen boeken

'Stedentrip Vilnius, Litouwen'

Nuttige adressen

Ambassade van de republiek Litouwen,
Laan van Meerdervoort 20, 2517 AK Den Haag,
tel.: 070 3855418

Voor België:
Ambassade van de republiek Litouwen,
Maurice Lietardstraat 48, 1150 Brussel
tel.: 02 7722750

Veel handige informatie is te vinden op de Nederlandstalige website Ontdek Litouwen, tot en met een online woordenboek Nederlands-Litouws.

Taal

Litouwen heeft een eigen taal. Zelfs de menukaarten kun je soms niet ontcijferen. Gewoon even vragen. De meeste mensen spreken wel een beetje Engels of Duits. Met Russisch - als je dat al spreekt - kun je je ook wel verstaanbaar maken. Laat dan wel weten dat je een buitenlander bent anders krijg je lelijke gezichten.

Geldzaken

Geld pinnen gaat probleemloos in Litouwen. Nu nog Litouwse Lita's maar de invoering van de Euro kan niet lang meer duren.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Litouwen boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Litouwen en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Litouwen samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Litouwen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Litouwen.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Koning Aap Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Lithuania