Reisverslagen Marokko
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Marokko boeken

De koningssteden en de Atlas

Nuttige adressen

Ambassade van Marokko
Oranjestraat 9
2514 JB Den Haag
tel.: 070 - 346 96 17 / 070 - 361 45 03

Voor België:
Kanselarij Marokko
Sint-Michielslaan 29
1040 Brussel
Tel. 2-732.65.45 / 2-732.66.52 / 2-736.11.00

Klimaat en beste reistijd

Centaal Marokko is zomers te heet. Reis daarom bij voorkeur in mei, juni, september of oktober. Daarvoor en daarna is het misschien te nat.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

Houdt wat dirham-muntjes (bijna een kwartje) bij de hand voor fooi. Het is in Marokko mogelijk om te pinnen. Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Eten en drinken

De siesta is in Marokko van 12 uur tot 15.30 uur. Het ontbijt is veelal Frans. Gerechten die je tijdens het diner veel tegenkomt zijn couscous (fijne meelballetjes) met toevoegingen, kebab, kefta of tajine (gekruide vleesgerechten). Er is een (Islamitisch) drankverbod, maar in hotels is wel drank te krijgen.

Veilig op reis

Wie tijdens zijn vakantie drugs wil gebruiken kan beter thuisblijven: een verblijf in een Marokkaanse gevangenis in Marokko is af te raden!

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Marokko boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Marokko en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Marokko samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Marokko staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Marokko.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden