Koning Aap
Reisverslagen Madagaskar
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Madagaskar boeken

'Rondreis Madagaskar'

Nuttige adressen

Consulaat Madagascar
Heemraadssingel 97
3022 CB Rotterdam
Tel: 010-4255212

Voor België:
Ambassade Madagascar
010-4255212
1150 Brussel
Tel: 02-7701726
E-mail: ambassade.madagascar@skynet.be

Een visum kun je bij aankomst op de luchthaven kopen, maar de wachttijden kunnen behoorlijk oplopen en ook zijn problemen mogelijk door het verscherpte toelatingsbeleid. Dit kan vermeden worden door het visum van tevoren aan te schaffen bij het consulaat.

Algemeen

Het wordt 's nachts echt koud, dus neem een warme trui mee. Regel je reis zelf en koop zoveel mogelijk souvenirs bij kleine stalletjes langs de kant van de weg. Op deze manier profiteert de lokale bevolking het meest van je bezoek. Doe alles 'mura-mura' (rustig aan) en blijf lachen.

Communicatie

Koop bij aankomst in een elektriciteitszaak een lokale simkaart voor je mobiele telefoon met een lokaal nummer en beltegoed. Voor 10.000 Aryary (= 4 euro) heb je er een, met beltegoed. Handig als je wilt bellen of er plaats is in een hotel.

Geldzaken

Neem contant geld mee om te wisselen, dat is het allermakkelijkst. De banken werken uiterst inefficiënt. Aan een Mastercard heb je niets. Je kunt alleen pinnen als je een Visacard hebt. (Postbankcard werkt dus ook niet.)

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Madagaskar boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Madagaskar en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Madagaskar samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Madagaskar staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Madagaskar.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Madagascar