Reisverslagen Mongolië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Mongolië boeken

'Rondreis mysterieus Mongolië'

Nuttige adressen

Mongools Verkeersbureau
Charles Petitweg 35/10
4827 HJ Breda
Tel. 076 5810551
Website: www.mongoolsverkeersbureau.nl

Voor een bezoek aan Mongolië hebben Nederlandse en Belgische staatsburgers een paspoort nodig dat na het betreden van Mongools grondgebied nog 6 maanden geldig moet zijn. Bovendien is een visum vereist, dat kan worden aangevraagd bij de Mongoolse Ambassade in Brussel of bij het Honorair Consulaat in Breda.

Honorair Consulaat van Mongolië
Gelijk aan Mongools Verkeersbureau

Voor België:
Ambassade de la République de Mongolie
Avenue Besme 18, 1190 Brussel
Tel. 02 344 69 74
Website: Embassy of Mongolia to the Kingdom of Belgium

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

In Ulaanbatar kun je geld wisselen of met je creditcard geld opnemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Mongolië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Mongolië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Mongolië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Mongolië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Mongolië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Koning Aap SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden