Shoestring [an error occurred while processing this directive]
Reisverslagen Malawi
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Malawi boeken

'Malawi, het warme hart van Afrika'

Nuttige adressen

Voor Nederland en België:
Ambassade van Malawi
Rue de la Loi 15
B-1040 Brussel
België
tel.: (00-322)(2)231.09.80

Algemeen

Malawi was tot 1964 een kolonie van GrootBrittannië (Nyasaland) en dat is bijvoorbeeld goed te merken aan de koloniale hutten in de bergen. Het land is ruim drie keer zo groot als Nederland en bekend om het Malawimeer, dat ongeveer 2/3 van het oppervlakte van Nederland bestrijkt. Een groot deel van de aquariumvissen in Nederland is afkomstig uit dat meer.

Klimaat en beste reistijd

In de late lente, vroege zomer is het voor Afrikaanse begrippen koud maar voor Nederlandse begrippen heerlijk weer (elke dag ruim 20 graden). Het regent bijna nooit wat het dus ook een ideaal kampeerland maakt.

Gezondheid

Bereid je goed voor met de gebruikelijke inentingen en wees voorzichtig wat betreft je gezondheid. In heel Malawi heerst malaria, in de meeste kleine wateren komt bilharzia voor en het grootste risico is aids.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

De nationale munt is de kwacha. Wij noemden het altijd monopolygeld omdat het alleen waarde heeft in Malawi en nergens daarbuiten. Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Kamperen

Campings zijn niet wijd verbreid in Malawi en dat betekent dat je steeds aangewezen bent op wat zich voordoet. We kampeerden bij politiebureau's, bij mensen op het erf en op het strand. Ook bij het vrij kamperen langs het meer voelden we ons in Malawi niet onveilig. Aan de grens vertelden ze ons dat de fietsen nergens in Malawi op slot hoefden. Dat kan waar zijn maar zoveel vertrouwen hadden we nu ook weer niet. De bevolking is uiterst vriendelijk.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Fietsen

In het Noordwesten van Malawi is het zeer zwaar fietsen door mul zand en over slechte wegen. Langs het meer en in het zuiden zijn de wegen goed begaanbaar en over het algemeen niet zo zwaar.

Vakantie Malawi boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Malawi en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Malawi samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Malawi staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Malawi.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden