Reisverslagen Mexico
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Mexico boeken

Veelzijdig Mexico

Nuttige adressen

Ambassade van Mexico
Nassauplein 17
2585 EB Den Haag
tel.: 070-3602900

Reispapieren

Tijdens de vlucht van Nederland naar Mexico krijg je een toeristenkaart, die je moet invullen en ondertekenen. Een deel hiervan geef je bij aankomst af aan de douane en het resterende deel dien je bij vertrek ook weer in te leveren bij de douane.

Als je vanuit Mexico naar Guatemala reist, over land of via een vlucht, dan moet je het resterende deel afgeven bij de grenspost of bij de douane. Als je later weer terug naar Mexico reist, begint de procedure weer van voor af aan.

Je paspoort moet na aankomst nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

Daar de kosten van het inwisselen van traveller cheques en cash dollars vrij hoog zijn is pinnen een goed alternatief. Wel moet er dan rekening mee worden gehouden dat je vaste kosten per transactie betaalt. Het is dus voordeliger om wat grotere bedragen te pinnen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

Mei/juni is een mooie tijd om naar Mexico te reizen omdat het er dan niet te warm is. Aqua Azul moet in juli/augustus wel veel helderder zijn.

Yucatan heeft een tropisch klimaat. De temperatuur kan soms oplopen tot 40 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 25 en 30 graden Celsius. De droge tijd is ongeveer van oktober tot mei en de regentijd van mei tot oktober. Ook tijdens de droge tijd kan er, vaak in de namiddag, een stortbui vallen, kort en hevig.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in Mexico uitstekend geregeld. Je kunt heel goed per bus door het land trekken. Het beste kun je een dag van tevoren de kaartjes voor je busreis op het busstation halen. De bagage gaat onderin de bus en als bewijs krijg je daarvoor vrijwel altijd een bonnetje. Het is wel verstandig goed op je bagage te letten want diefstal schijnt wel regelmatig voor te komen.

Onderdak

Zeker in het voorseizoen is het vrij eenvoudig om hotelkamers te vinden. Wij hebben altijd hotels gezocht die in de reisgids wel in de budgetklasse genoemd werden, maar waarover de reisgids ook zei dat de kwaliteit redelijk goed was. Dit was ook altijd het geval. Wel liggen veel hotels aan een soort binnenplaats en dan heb je snel last van geluidsoverlast.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Mexico boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Mexico en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Mexico samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Mexico staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Mexico.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Mexico