Reisverslagen Mexico
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Mexico boeken

Fly-drive van Mexico Stad naar Cancún

Nuttige adressen

Ambassade van Mexico
Nassauplein 17
2585 EB Den Haag
tel.: 070-3602900

Elektriciteit

Het elektriciteitsnet werkt met 110 Volt, maar de meeste moderne opladers (gsm, fototoestel, batterijtjes, filmcamera) werken zowel op 220 als op 110 Volt; dat staat aangegeven op die laders, kijk dus even na.

Stopkontakten zijn van het Amerikaanse type: twee platte pinnen, in plaats van ronde. Je hebt dus een adapter nodig, te koop in de meeste hobby- of reiswinkels.

Taal

We hebben ons overal met Engels kunnen behelpen, behalve op een paar plaatsen; een paar woordjes Spaans leren is dus wel handig. Maar met handen en voeten krijg je overal wel uitgelegd dat je een corona of tequila wilt.

Kleding

Als je in juli gaat zoals wij, heb je overdag een aangenaam weertje op de hoger gelegen plaatsen (Mexico, San Cristobal) van zo'n 20-25 graden Celsius; 's avonds wordt dat een frisse 10-15 graden.

Vanaf Tehuantepec tot en met alles in Yucatán hebben we ons verrot gezweet, elk kledingstuk was na een half uur doorweekt van het zweet; neem dus aangepaste kledij mee en toch wat zeeppoeder om af en toe een handwasje te doen, anders ben je zo door je voorraad kleding heen.

De zomer is wel regenseizoen in Mexico, maar daar hebben we geen last van gehad. De sporadische stortvlagen (ze zijn dan wel indrukwekkend) zijn kortstondig (15 tot 30 minuten) en vlug terug opgedroogd.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

We zijn geen enkele onaangename Mexicaanse burger tegengekomen. Politie en militairen zijn op hun hoede en argwanend, maar dat kan je hen uiteraard niet kwalijk nemen.

De tips opgevolgd om 's avonds en 's nachts niet op wandel te gaan. Dus geen enkel probleempje gehad. Wees natuurlijk niet naďef: je bent en blijft een toerist en moet dus op de normale voorzorgen letten als je in drukke plekken rondhangt (portefeuille, camera, etc.).

Vakantie Mexico boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Mexico en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Mexico samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Mexico staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Mexico.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information fly-drive Mexico