Reisverslagen Maleisië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Maleisië boeken

'West-Maleisië'

Nuttige adressen

Ambassade Maleisië,
Rustenburgweg 2,
2517 KE Den Haag.
Tel. 070 - 350 65 06 / 070 - 350 65 36

Voor België
Kanselarij Maleisië,
Tervurenlaan 414A,
1150 Brussel.
Tel. 2-776 03 40

Algemeen

Voor mensen die graag op eigen gelegenheid reizen is Maleisië prima te doen. Er is een zeer goed en uitgebreid wegennet. Kaarten kan men het best in het land zelf kopen. Verder is Engels de tweede taal in Maleisie dus ook de taal is geen probleem. Taxi rijden volop, wel is het aan te bevelen om een taxi te pakken met een meter of anders een prijs af te spreken.

Eten kan overal en altijd; naast de bekende fastfood restaurants is er een groot aanbod van andere restaurants.

Alcholische dranken zijn in verhouding prijzig, maar in de supermarkten zijn de prijzen vergelijkbaar met Nederland. Volgens kenners is het water uit de kraan te drinken, maar zelf hebben we water in flessen gekocht.

Cosmetica en fotorolletjes zijn in Maleisie goedkoper dan in Nederland.

Geldzaken

Met een pin-pas kan je in vrijwel heel Maleisië geld uit de muur halen. Verder zijn er money-changers en is het in bijna alle hotels mogelijk om geld te wisselen. Natuurlijk kan dit ook bij de verschillende banken.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Beste reistijd

Omdat de regenperiode van eind september tot ongeveer maart duurt, zou ik in deze tijd weg blijven. In april/mei is de temperatuur heel aangenaam, wat verder in het jaar wordt het warmer en droger.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Maleisië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Maleisië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Maleisië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Maleisië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Maleisië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden