Reisverslagen Maleisië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Maleisië boeken

Rondreis Kuala Lumpur en Borneo

Nuttige adressen

Ambassade Maleisië,
Rustenburgweg 2,
2517 KE Den Haag.
Tel. 070 - 350 65 06 / 070 - 350 65 36

Voor België
Kanselarij Maleisië,
Tervurenlaan 414A,
1150 Brussel.
Tel. 2-776 03 40

Malaysia Tourism Promotion Board: visitmalaysia.nl

Algemeen

Bijna overal is gratis wifi.

Verschillende van de bezochte gebieden en bezienswaardigheden hebben websites:
- Om de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur in te mogen moet je 's ochtends je (gratis) kaartje ophalen en later die dag mag je dan op het tijdstip waarop je ingedeeld bent 10 minuten op de loopbrug doorbrengen.
- De Batu Caves, liggen 13 km ten noorden van Kuala Lumpur.
- De Kuala Lumpur Tower (officieel: Menara Kuala Lumpur).
- Het Gunung Mulu National Park.
- Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre is een centrum waar jonge orang-oetan wezen worden opgevangen.

Vervoer

De KLIA Express is een shuttle treintje dat de luchthaven verbindt met Kuala Lumpur Sentral (het centraal station van KL). Het ritje duurt 28 minuten. De automaten voor de tickets accepteren alleen contant geld. Er gaat elk kwartier een trein.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Maleisië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Maleisië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Maleisië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Maleisië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Maleisië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

We hebben veel plezier gehad van de Lonely Planet en de Rough Guide. Mooie gedetailleerde kaarten (Sabah en - voor de zekerheid - Sarawak) hadden we van te voren gekocht. Heb verder geen kaarten gezien in Sabah.

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

[an error occurred while processing this directive] NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Kuala Lumpur en Borneo, Malaysia