Djoser De Jong Intra Vakanties
Reisverslagen Noorwegen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Noorwegen boeken

'Zuidoostkust Noorwegen'

Nuttige adressen

Noors Verkeersbureau
Postbus 101, 2460 AC Ter Aar
www.visitnorway.com

Klimaat en beste reistijd

Voor een rondreis door het zuiden van Noorwegen zijn de maanden juli en augustus de beste maanden qua temperatuur. De temperatuur in Oslo is ongeveer gelijk aan die in Nederland. Hoe verder je noordwaarts gaat, hoe kouder het wordt, zeker in de bergen. Het aantal regendagen is over het hele jaar gezien ongeveer gelijk.

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

In Noorwegen kun je gewoon pinnen bij de banken, dus je hoeft vanuit Nederland geen contant geld mee te nemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard en Cirrus of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Noorwegen boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Noorwegen en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Noorwegen samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Noorwegen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Noorwegen.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Kras SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden