Djoser De Jong Intra Vakanties
Reisverslagen Noorwegen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Noorwegen boeken

'Trektocht over de Hardangervidda'

Nuttige adressen

Noors Verkeersbureau
Postbus 101, 2460 AC Ter Aar
www.visitnorway.com

Klimaat en beste reistijd

Augustus moet in principe een goede periode zijn en wij hadden bijzonder veel geluk met het prachtige weer, maar het kan er best ook tegenvallen met het weer, blijkt uit reisverslagen die we van anderen doornamen.

Taal

Je kan met een mondje Engels bijna overal weg, zeker in de hutten onderweg, maar ook over het algemeen bij de meeste Noren die je tegenkomt.

Muggen

Breng zeker een middel mee tegen muggen, er vliegen er miljarden rond.

Kaart

Wij gebruikten de kaart 'Hardangervidda' van Statens Kartverk (www.statkart.no) met schaal 1:100.000 en die was ruim voldoende, gezien de uitstekende bewegwijzering over het hele traject.

Geldzaken

Alles is relatief duur in Noorwegen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Noorwegen boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Noorwegen en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Noorwegen samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Noorwegen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Noorwegen.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Kras SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden