Djoser De Jong Intra Vakanties
Reisverslagen Noorwegen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Noorwegen boeken

'Van Riksgränsen naar Oslo'

Nuttige adressen

Noors Verkeersbureau
Postbus 101, 2460 AC Ter Aar
www.visitnorway.com

Informatie Harstadm
Reiseliv in Bodø
Toeristenbureau Oppdal
De nationale parken in Nordland-Noorwegen
De nationale parken Jotunheimen, Rondane en Dovrefjell

Klimaat en beste reistijd

In Noorwegen zijn de hoofdwegen in de zomer begaanbaar, maar er zijn wegen die in juni nog afgesloten zijn vanwege de sneeuw. Houd daar rekening mee.

Geldzaken

In Noorwegen kan je in vrijwel alle dorpjes pinnen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

In Noorwegen kun je prima kamperen, maar omdat het weer niet altijd geweldig is, zou je kunnen overwegen om een deel of heel de vakantie in hutjes te slapen. Deze zijn overal lokaal te huur, of vooraf in Nederland te boeken via reisbureaus. Op de vakantiebeurzen kun je boeken vol met te huren hutjes krijgen. Op campings hebben ze vaak ook een aantal simpele hutjes, die men kan huren als het slecht weer is. Wees er wel op tijd bij!

Vakantie Noorwegen boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Noorwegen en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Noorwegen samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Noorwegen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Noorwegen.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Kras SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Norway