Djoser
Reisverslagen Nieuw-Zeeland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Nieuw-Zeeland boeken

'In het voetspoor van Captain Cook'

Nuttige adressen

Verkeersbureau:

New Zealand Tourism Board,
Friedrichstrasse 10-12,
60323 Frankfurt am Main.
Tel. (0049) 699 712 110

Tijdverschil

Afhankelijk van de zomertijd (zowel die in Nieuw-Zeeland als die in Nederland) is het in Nieuw-Zeeland 10, 11 of 12 uur later. Als het hier dag is is het daar nacht.

Klimaat en beste reistijd

Ook de seizoenen lopen precies andersom. Onze winter is de Nieuw-Zeelandse zomer. In het noorden is het dan vaak dertig graden, terwijl het zuiden ook in de zomer soms koelere dagen kent. Het westen van het Zuideiland staat bekend als regenachtig maar leverde ons slechts zonneschijn.

Het reisseizoen loopt in Nieuw-Zeeland ongeveer van oktober t/m april, hoewel het land door het milde klimaat het hele jaar te bezoeken is. In oktober en november (het voorjaar) heb je nog frisse avonden. In december begint de zomer, het mooiste weer kun je verwachten van januari tot en maart. In april begint de herfst.

Vervoer

Het openbaar vervoer, zoals toeristentreinen en minibusjes, is prijzig maar de fiets kan wel mee.

Per veerboot kun je in 3,5 uur van het Zuideiland naar het Noordeiland. (Het kan ook per vliegtuig, in nog geen uur.) Reserveren was voor ons niet noodzakelijk. Van Coromandel (informeer bij plaatselijke VVV) naar Auckland vaart de Pakaota Ferry Service dagelijks met een snelle hoovercraft. Inclusief fiets slechts 31 NZ-dollar per persoon.

Geldzaken

Een combinatie van giromaatpas en creditkaart (evt. travellerscheques) is waarschijnlijk het meest praktisch. Je kunt tegenwoordig in elke middelgrote plaats in Nieuw-Zeeland bij de bank en postkantoren geld uit de muur halen. Travellers cheques, uitgeschreven in Amerikaanse dollars, zijn bij alle grote banken of bij een wisselkantoor inwisselbaar. Je kunt er ook met cheques in euros terecht.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

Kamperen kan op veel plaatsen in Nieuw-Zeeland. Bijna altijd zijn er veel voorzieningen, zoals een ingerichte keuken en barbeque-plaatsen. Ook kan op veel campings een cabine gehuurd worden. Wie niet wil kamperen kan kiezen uit eenvoudige backpackers-accommodatie (v.a. NZ$ 15 pppn), motels, lodges en chalets (NZ$ 60 tot 150 per nacht voor 2 personen).

Vakantie Nieuw-Zeeland boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Nieuw-Zeeland en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Nieuw-Zeeland samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Nieuw-Zeeland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Nieuw-Zeeland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden