Djoser
Reisverslagen Peru
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Peru boeken

'MTB-expeditie naar Machu Picchu'

Nuttige adressen

Ambassade van Peru
Nassauplein 4
2585 EA Den Haag
tel.: 070-3653500

Algemeen

Peru heeft een oppervlakte van ongeveer 2x Frankrijk en wordt voor een groot gedeelte gedomineerd door het Andesgebergte. De kustlijn is droog en hier en daar zelfs woestijnachtig, en meet ongeveer 2000 km. Het land heeft ongeveer 22 miljoen inwoners waarvan zo'n 7 miljoen in de hoofdstad Lima wonen. Ook het Amazone-gebied strekt zich voor een groot gedeelte uit over Peru.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Zorg voor een goed gevulde EHBO-trommel (tas) en denk ook aan diaree/paracetamol en eventueel een injectienaald (mocht je onverhoopt in een ziekenhuis belanden, dan heb je een steriele naald).

Geldzaken

Ook in Peru kan op steeds meer plaatsen worden gepind, o.a. in Tumbes, Lima en Cusco.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Taal

De taal die wordt gesproken is Spaans met als tweede taal, zeker rond Cusco, een soort Inca-taal.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Peru boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Peru en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Peru samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Peru staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Peru.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Peru