Reisverslagen Frans Polynesië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frans Polynesië boeken

'Tahiti en de Markiezen'

Nuttige adressen

De website van de Polinesische dienst voor Tourisme biedt veel info over logies en excursies. Je kunt hen ook mailen en je krijgt gegarandeerd een bruikbaar antwoord terug.

Onderdak en excursies

In Tahiti verblijf je meestal in een hotel, het is een moderne zuiderse stad. Op de eilanden verblijf je in pensions en zij staan ook in voor uw transport per 4x4 naar en van de luchthaven. Als je op voorhand niets geregeld hebt, sta je daar in de middle of nowhere want op de eilanden liggen de vliegveldjes in een of andere vallei met niets van bebouwing in de buurt. Als je dan nog iets moet beginnen zoeken, lijkt mij dit een uiterst moeilijke zaak; de bewoners zullen je wel met alle kracht helpen maar het zal toch moeizaam en tijdrovend verlopen.

Wij hadden via internet alles geregeld en als je van het vliegveld komt, word je opgewacht en naar je verblijf gevoerd. Op Nuku Hiva bijvoorbeeld moet je nog een rit van zo'n twee uur doen door de bergen. Als je bij je landing nog alles moet regelen en ze moeten je dan komen ophalen ben je al minimun 4 tot 5 uur kwijt en je loopt het risico dat ze na zonsondergang niet meer door de bergen willen rijden omdat het risico dan te groot wordt en dan sta je daar mooi.

Alles op voorhand regelen dus is de boodschap. De uitstappen ter plaatse hoef je echter niet op voorhand te regelen, je spreekt 's avonds af met je pensionhouder en dan trekt hij of iemand anders er 's anderendaags met je op uit, waar je wil. Dit bleek op al de eilanden goed te werken. Aangezien de meeste pensions behoorlijk klein zijn, zijn ze ook behoorlijk flexibel. Er kan zo'n 5 à 6 man in een jeep, dus geen grootschalige, dus logge, organisatie.

Geldzaken

Het eten is niet duur, je betaalt zo'n 10 à 15 euro aan de roulottes, iets meer in de restaurants maar je krijgt waar voor je geld. Het drinken daarentegen, ook water, is behoorlijk duur. Daarom wordt op veel plaatsen bij het eten de mogelijkheid geboden om een fles water te kopen, die kun je na afloop gewoon meenemen. Op Nuku Hiva betaal je zo'n 300 Polynesische franken voor een fles water, zo'n kleine 3 euro. Voor een Hinano, de plaatselijke pils, betaal je al gauw het dubbele.

Er is slechts een bank op de eilanden, nl. Banque Socredo. Daar kun je het best terecht met euro's die je laat wisselen in de plaatselijke frank. Laat je niet vangen door wisselautomaten in Papeete, die zijn superduur. Binnen gaan in de bank is het goedkoopst.

Op Tahiti kun je terecht met Visa, op de Markiezen daarentegen is het oppassen geblazen. Voorzie voldoende cash: euro's kun je ook op de eilanden zonder probleem wisselen maar Visa wordt slechts op weinig plaatsen aanvaard.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Frans Polynesië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Frans Polynesië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Frans Polynesië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Frans Polynesië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frans Polynesië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden