Reisverslagen Pakistan
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Pakistan boeken

'Van Turkije naar Nepal (III)'

Nuttige adressen

Ambassade van Pakistan,
Amaliastraat 8, 2514 JC Den Haag.
Tel. 070 - 364 89 48

Voor België:
Kanselarij Pakistan,
Delleurlaan 57, 1170 Brussel.
Tel. 2 - 673 80 07

Voor Pakistan is een visum nodig. Visum aanvragen in Den Haag en ophalen kan op 1 dag. Een visum kost 40 euro.

Eten en drinken

Pakistani eten met hun handen. Om bestek moet je vragen, al zal dit meestal zinloos zijn. Geen hoogstaande keuken, veelal curry's en kip.

Klimaat en beste reistijd

Voor trekkingen rondom de Karakoram Highway is de zomer de beste tijd. In deze periode is het in steden als Lahore echter nauwelijks uit te houden. Het is er niet alleen warm, maar ook nog eens zeer vochtig.

Rondreizen

De Engelsen hebben een aantal spoorlijnen aangelegd die nog steeds veel gebruikt worden, al is dit met hetzelfde materiaal als 50 jaar geleden. Afstanden zijn groot en de snelheid is laag. Quetta - Lahore duurt 34 uur over 1200 kilometer, voor een prijs van 4 euro (dankzij toeristen en studentenkorting).

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

De veiligheid wisselt sterk per gebied. Baluchistan (het grensgebied met Iran en Pakistan) is uitgesproken onveilig. De weg van de grens met Iran naar Quetta is veel bereden en veilig, maar het is verboden om van deze weg af te gaan. De treinen en bussen van Quetta naar Peshawar maken een enorme omweg en rijden via Mutan, om het grensgebied met Afghanistan te ontwijken. Wapenhandel, drugs, rivaliserende gewapende stammen maken dit noodzakelijk.

Het bergachtige noorden is daartegenover zeer veilig. De Hunze mensen zijn zeer vriendelijk. In het Indus dal is het behoorlijk veilig al is er sprake van extreme armoede in sommige gebieden. Voor de zekerheid ben ik daar weggebleven al zal een toegewijde normale moslim je nooit iets doen en je met open armen ontvangen.

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Pakistan boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Pakistan en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Pakistan samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Pakistan staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Pakistan.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

[an error occurred while processing this directive] Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden