De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Polen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Polen boeken

'Stedentrip Warschau'

Nuttige adressen

Poolse ambassade
Alexanderstraat 25
2514 JM Den Haag
Tel. 070-360 28 06/7

Voor België:
Poolse Kanselarij
Galliërslaan 29
1040 Brussel
Tel: 2 - 733 73 40 / 2 - 735 72 12

Taal

Een taalgids is altijd handig, zoals Wat & Hoe Pools

Geldzaken

Geld wisselen kan zowel aan de grens als in Warschau bij talloze wisselkantoortjes. Bij de banken is het mogelijk travellers-cheques in te wisselen. En dan zijn er natuurlijk nog de geldautomaten.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Verkeer

Reizen in Polen gaat niet echt snel: weinig autosnelwegen en een grote kans op bekeuringen als je harder dan 90 rijdt. Wij zijn toch in een dag naar Warschau gereden (6 uur uit Utrecht vertrokken, aankomst in Warschau om 23 uur).

In Polen worden overigens veel auto's gestolen, vooral in de steden. Daar zijn dan ook bewaakte parkeerplaatsen. Het is verstandig om daar gebruik van te maken.

Beste reistijd

De beste reistijd is de zomer, hoewel het weer ook dan wisselvallig kan zijn. Wij hebben het aardig getroffen; wel af en toe regen, maar ook prachtig weer.

Onderdak

In Warschau hebben we overnacht in Hotel Hera, Ul. Belwederska 26/30. Dit hotel, met goede kamers, hoort bij de universiteit. In de winter worden ze door studenten bewoond, in de zomer ook door toeristen.

Kaarten

In Warschau hebben we een stadsplattegrond gekocht, waarop ook informatie staat over over de het openbaar vervoer (tram, metro, bus). Met de auto door Polen gebruikten we o.m. een Michelin-kaart (1:700.000).

Vakantie Polen boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Polen en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Polen samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Polen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Polen.

Goedkope chartervluchten Polen
Vliegtickets naar Warschau

Hotels Warschau
Budget hotels Warschau
Charming Accommodation Warschau
Hotels Reservation Desk Warschau

Goedkope huurauto Warschau
All-inclusive autohuur Polen

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden