De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Polen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Polen boeken

'Stedentrip Krakau'

Nuttige adressen

Pools Informatiebureau voor Toerisme
Leidsestraat 64
1017 PD Amsterdam
Tel. 020-625 35 70

In Krakau:
Matopolski Centrum Informacji Turystycznej
(plaatselijk VVV-kantoor)
Rynek Glowny 1/3
Tel: + 48 12 428 36 00

Algemeen

Krakau huisvest 800.000 inwoners en is daarmee (na Warschau en Lodz) de derde stad van Polen. Vrijwel alle bezienswaardigheden en musea liggen in de compacte, autovrije Middeleeuwse stad. In 1978 kwam Krakau, als eerste Europese stad, met zijn gebouwen op de UNESCO lijst van de 12 belangrijkste cultuurobjecten ter wereld.

Taal

Een taalgids is altijd handig, zoals Wat & Hoe Pools

Geldzaken

De Poolse munt is de zloty. Creditcards zijn meer en meer gangbaar in Polen. Er worden ook steeds meer pinautomaten ge´nstalleerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Verkeer

Krakau is te bereiken per vliegtuig, trein, bus en auto. Je moet rekening houden met lange wachttijden bij de grensovergang Duitsland-Polen. Reizen in Polen gaat niet echt snel: weinig autosnelwegen en een grote kans op bekeuringen als je harder dan 90 rijdt.

Vanuit Nederland vertrekken er bijna dagelijks bussen. De reis naar Krakau met de bus duurt ongeveer 20 uur. Vanaf schiphol zijn er dagelijks vluchten naar Warschau van waaruit je verder kunt vliegen naar Krakau.

Beste reistijd

Polen ligt tussen het zeeklimaat van West-Europa en het landklimaat van Oost-Europa. Dat betekent dat er veel variatie in het weer te verwachten valt. De winter is zeer koud (van -5 tot -15 graden) en duurt van december tot februari. De lente is meestal zonnig en warm. De zomer is warm met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden en duurt van juni tot augustus. De herfst is droog en zonnig.

Vakantie Polen boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Polen en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Polen samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Polen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Polen.

Goedkope chartervluchten Polen
Vliegtickets naar Krakau

Goedkope huurauto Krakau
All-inclusive autohuur Krakau

Hotels Krakau
Budget hotels Krakau
Hotel Reservation Desk Krakau

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information City trip Krakow, Poland