Djoser
Reisverslagen Portugal
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Portugal boeken

'Het joodse erfgoed van Portugal'

Nuttige adressen

Portugees Nationaal Verkeersbureau, Paul Gabriëlstraat 70, 2596 VG Den Haag. Tel. 070 - 326 25 25

TIP: Fado-restaurants in Lissabon

Het Alfama staat bekend als de bakermat van de fado. Een meer dan redelijk fado-restaurant in deze wijk is: Lautasco, Beco do Azinhal 7-7A

Wie een goed fado-restaurant zoekt kan overigens ook (en waarschijnlijk: beter) terecht in de Bairro Alto. Een absolute aanrader hier is: Canto do Camoes, Travessa da Espera 38. Hier zijn de gasten zo goed als allemaal Portugees.

Een algemene regel is dat er alleen entree wordt geheven in fado-restaurants die puur op toeristen gericht zijn. Hier worden shows met Julio Iglesias-achtige allure gegeven. Met fado heeft het weinig te maken, met het leegkloppen van toeristen des te meer.

Vraag bovendien nooit aan een taxichauffeur om je naar een fado-restaurant te brengen als je niet exact op kan geven naar welk restaurant je wilt: juist de ergste tenten betalen de taxichauffeurs voor klanten die ze afleveren en deze brengen je als het even kan dus naar zo'n zaak. Hetzelfde geldt soms voor hotelpersoneel.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Taal

Er is een gidsje Wat & Hoe Portugees. Hoewel je in Lissabon op veel plaatsen terecht kunt met Engels, Frans of Duits, wordt het op prijs gesteld als je een mondje Portugees spreekt. Al kun je alleen maar groeten, alsjeblieft en dankjewel zeggen. Zeker als je zomaar een willekeurig buurtkroegje of eethuisje binnenstapt is het erg handig als je in het Portugees iets te eten of drinken kunt bestellen.

Vakantie Portugal boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Portugal en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Portugal samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Portugal staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Portugal.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

[an error occurred while processing this directive] sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Jewish Heritage Portugal