Shoestring
Reisverslagen Paraguay
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Paraguay boeken

'Paraguay met de rugzak'

Nuttige adressen

Ambassade van de Republiek Paraguay
Avenue Louise 475 12e Etage
B-1050 Brussel
tel.: 00-322/6499055

Geldzaken

Het prijsniveau in Paraguay is laag. Een hotel kost 5 - 25 euro per persoon per nacht, bier minder dan 1 euro per halve liter, een maaltijd bij een restaurant per kilo ongeveer 5 euro. Lokale etenswaren zijn erg goedkoop, zoals chipa (0,20 euro) en terere (0,50 euro voor een liter). IJs is een nationale favoriet, maar kan behoorlijk duur zijn (bij Quatro D 1 euro per bolletje).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vervoer

Er zijn in Paraguay legio busmaatschappijen. Tussen de grote drie steden (Asunción, Ciudad del Este en Encarnación) heb je elk uur wel een bus, als het al niet vaker is. De prijs varieert, in het algemeen kun je stellen dat je voor iets meer geld een bus krijgt met airco en minder stops en van betere kwaliteit (soms zelfs films). De prijzen voor vervoer zijn laag, een paar euro voor 100 kilometer. In de steden rijden heel veel stadsbussen, vraag bij de locals welke bus je moet hebben voor de terminal waarvandaan de lange afstands bussen rijden. Vanaf Asunción kun je met de bus naar een aantal bestemmingen in buurlanden, zoals Santa Cruz in Bolivia, Buenos Aires in Argentinië en Sao Paulo in Brazilië. De bussen voor kortere afstanden kunnen soms heel erg oud zijn, maar dat is juist een leuke ervaring. In de bussen wordt vanalles verkocht: cd's, chipa, frisdrank, sokken, naaigaren... noem maar op. Er zijn geen treinen en geen binnenlandse vluchten.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Paraguay boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Paraguay en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Paraguay samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Paraguay staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Paraguay.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden