Reisverslagen Seychellen
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Seychellen boeken

'De Seychellen
Hof van Eden in de Indische Oceaan'

Nuttige adressen

Consulaat van de Republiek der Seychellen
Paleisstraat 1-5
1012 RB Amsterdam
Tel.: 020 320 97 92

Weer en beste reistijd

Voor een land dat zo dicht bij de evenaar ligt hebben de Seychellen een uiterst aangenaam klimaat, vooral dankzij de zeewind.

Het is het hele jaar tussen de 25 en 30 graden. Het jaar is verdeelt in twee seizoenen. Van november tot april heersen noordwestelijke winden en is het relatief heter en regenachtiger. Van mei tot oktober overheerst de zuidwestelijke wind en is het koeler en droger. Maar dat is relatief, want het is het hele jaar ontzettend vochtig. Dus ook in het zogenaamd droge seizoen.

Algemene informatie

De Seychellen bestaan uit meer dan honderd eilanden. Of eilandjes. Het hoofdeiland Mahé is 27 kilometer lang en 12 kilometer breed, de oppervlakte is 154 vierkante kilometer. Alle andere eilanden samen hebben een oppervlakte van 291 vierkante kilometer.

Mahé en een aantal eilanden er omheen zijn van graniet, de overige zijn koraaleilanden. Mahé is tamelijk bergachtig, de begroeiing weelderig en het hele jaar groen.

Geldzaken

De Seychellen hebben een eigen munt, de Seychellen Rupee.
De meeste credit cards en travellers cheques worden op de Seychellen geaccepteerd, o.a. American Express, Diners Club en Visa. Maar (in tegenstelling tot wat veel reisgidsen beweren) eigenlijk wordt alleen VISA algemeen geaccepteerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Prijsniveau

Je kunt er niet omheen: het beleid is om de Seychellen zeer exclusief te houden. Er is gekozen voor meer opbrengst per toerist en niet voor meer toeristen. Naast de vele voordelen die aan dit beleid zijn verbonden voor natuur en milieu houdt het ook in dat de Seychellen duur zijn. Vis is het enige product dat betaalbaar is, vlees is dat zeker niet. Heel leuk en niet zo duur is de markt in Victoria waar veel levensmiddelen worden verkocht, net als in de kleine supermarktjes. Westerse producten zijn allemaal dure import en zaken als zonnebrand kan je dus beter zelf meenemen.

Er zijn nauwelijks mogelijkheden om het toch goedkoper te doen. Het is moeilijk om op de bonnefooi naar de Seychellen te gaan, aangezien de hotels dan alleen 'rack-rates' uitgegeven, de hoogste kamerprijsvariant. Vooraf reserveren is dus een must.

Een geldbespaar-tip kan zijn om het vliegticket vanaf Parijs of London te boeken, vanwege de koloniale banden zijn deze tarieven vaak gunstiger.

Taal

De officiële talen op de Seychellen zijn Creools, Engels en Frans.

Vakantie Seychellen boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Seychellen en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Seychellen samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Seychellen staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Seychellen.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden