Djoser sawadee
Reisverslagen Zweden
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zweden boeken

'Motorreis door Zuid-Zweden'

Nuttige adressen

Zweeds Buro voor Toerisme,
Flevolaan 4,
1382 JZ Weesp.
Tel. 00 800 30 80 30 80 (tussen 09:00-19:00, gratis)
E-mail: holland@visitsweden.com
Internet: www.visitsweden.com

Voor België:
Kanselarij Zweden,
Luxemburgstraat 3, 1000 Brussel.
Tel. 2-289.57.60

Klimaat en beste reistijd

Het seizoen is in Zweden vrij kort: ongeveer van half juni tot half augustus. De dagen zijn dan lang, de temperatuur is boven de 20 graden en er valt gemiddeld minder regen dan in Nederland. Wij waren er eind augustus en dan is het seizoen al op z'n eind. Sommige campings zijn dan al gesloten. Wel is het overal lekker rustig.

Onderdak

Wij hebben gekampeerd en zo laat in het seizoen was er altijd wel plaats op de ruime en keurige campings. Alle reisinformatie (inclusief die van het Zweeds Verkeersbureau) meldt dat de internationale campingkaart niet geldig is in Zweden en dat je bij de eerste overnachting een Zweedse campingkaart moet aanschaffen. Wij hebben echter steeds zonder problemen de intenationale campingkaart gebruikt.

We hebben één keer een bed &breakfast genomen (in Holmeja). Ongeveer 25 euro p.p. en uitstekend verzorgd. Onderweg hebben we vaak bordjes 'rum' (kamer) gezien. Het Zweeds Verkeersbureau verstrekt handige brochures met informatie over de verschillende soorten accomodatie.

Geldzaken

In Zweden kost het weinig moeite om een bank te vinden om geld te wisselen of om een pinautomaat te vinden.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Zweden boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Zweden en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Zweden samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Zweden staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zweden.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden