Djoser sawadee
Reisverslagen Zweden
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zweden boeken

'Van Karesuando naar Göteborg'

Nuttige adressen

Zweeds Buro voor Toerisme,
Flevolaan 4,
1382 JZ Weesp.
Tel. 00 800 30 80 30 80 (tussen 09:00-19:00, gratis)
E-mail: holland@visitsweden.com
Internet: www.visitsweden.com

Voor België:
Kanselarij Zweden,
Luxemburgstraat 3, 1000 Brussel.
Tel. 2-289.57.60

Klimaat en beste reistijd

Het zomerseizoen in Lapland loopt van half juni tot half september. Het winterseizoen in Lapland loopt van februari tot half april.

In het waterrijke Zweden kun je last krijgen van muggenbeten. In de apotheken in Zweden zijn zeer goede producten te koop om je tegen muggenbeten te beschermen maar ook voor nadat je gebeten bent zijn er genoeg middelen te koop, zoals 'After Bite' met 3,5 procent ammoniak.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Zweden boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Zweden en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Zweden samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Zweden staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zweden.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Sweden