Djoser sawadee
Reisverslagen Zweden
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zweden boeken

'Rondreis Götaland'

Nuttige adressen

Zweeds Buro voor Toerisme,
Flevolaan 4,
1382 JZ Weesp.
Tel. 00 800 30 80 30 80 (tussen 09:00-19:00, gratis)
E-mail: holland@visitsweden.com
Internet: www.visitsweden.com

Voor België:
Kanselarij Zweden,
Luxemburgstraat 3, 1000 Brussel.
Tel. 2-289.57.60

Klimaat en beste reistijd

Het seizoen is in Zweden vrij kort: ongeveer van half juni tot half augustus. De dagen zijn dan lang, de temperatuur is boven de 20 graden en er valt gemiddeld minder regen dan in Nederland.

Bezienswaardigheden

Veel bezienswaardigheden hebben een informatieve website waarop ook de aktuele toegangsprijzen te vinden zijn:
Öresundbrug
Sofiero Slott
Glimmingehus
Skånes Djurpark
Svaneholms Slott
Kalmar Slott
Borgholms Slott
Glasfabriek Orrefors

Stockholm Card

De Stockholm Card wordt niet alleen verkocht bij touristenbureaus maar ook bij veel hotels. Een lijst met alle verkooppunten vind je op de website Stockholm Town.

Je kunt de kaart ook online kopen, want de geldigheid (24, 48 of 72) gaat pas in op het moment dat je hem de eerste keer gebruikt.

De kaart is vrij prijzig en je zult heel wat van de opgenomen bezienswaardigheden moeten bezoeken, voordat je er voordeel van hebt. Volgens ons is deze kaart vooral een aanrader als je veel gebruik wenst te maken van het openbaar vervoer.

Geldzaken

In Zweden kost het weinig moeite om een bank te vinden om geld te wisselen of om een pinautomaat te vinden.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Zweden boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Zweden en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Zweden samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Zweden staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zweden.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden