Djoser sawadee
Reisverslagen Zweden
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zweden boeken

'Fietsvakantie Gotland'

Nuttige adressen

Zweeds Buro voor Toerisme,
Flevolaan 4,
1382 JZ Weesp.
Tel. 00 800 30 80 30 80 (tussen 09:00-19:00, gratis)
E-mail: holland@visitsweden.com
Internet: www.visitsweden.com

Voor België:
Kanselarij Zweden,
Luxemburgstraat 3, 1000 Brussel.
Tel. 2-289.57.60

Fietsen op Gotland

Omdat er geen reisorganisaties zijn die fietsvakanties naar Gotland aanbieden, zijn we zelf op internet gaan zoeken naar de mogelijkheden. Via Gotlands Turist Service vonden wij de nodige informatie over onze reis.

Er worden door de VVV van Gotland 3 fietsreizen aangeboden: Noord-Gotland budget, Zuid-Gotland budget en Zuid-Gotland hotel. Wij kozen voor optie 3 omdat de afstanden niet te lang waren en de prijs gunstig (ca. € 400 p.p.). Hierin was inbegrepen: 6 nachten accommodatie in een 2-persoons kamer in een hotel of pension, huurfiets, trolley, kaart, informatiemap + retour met de ferry. Wij hebben dat laatste niet gedaan en hebben zelf onze vluchten geregeld.

Er zijn lijnvluchten van Amsterdam naar Stockholm Arlanda. Je kunt ook met Basiqair van Rotterdam naar Stockholm Skavsta vliegen. Vanaf Stockholm Arlanda kun je met Skyways in ca. 45 min. naar Visby vliegen. Deze vluchten kun je via internet of via een reisorganisatie boeken.

Geldzaken

In Zweden kost het weinig moeite om een bank te vinden om geld te wisselen of om een pinautomaat te vinden.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Zweden boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Zweden en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Zweden samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Zweden staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zweden.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden