[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Reisverslagen Slovenië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Slovenië boeken

'Van de Alpen naar het Balatonmeer'

Nuttige adressen

Verkeersburo Slovenië, Postbus 7105, 4330 GC Middelburg. Tel. 0118 - 63 57 90
Hongaars Verkeersbureau, Postbus 91644, 2509 EE Den Haag. Tel. 070 - 320 90 92. E-mail: hunginfo@euronet.nl

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Taal

In beide landen kun je, als je je niet te ver buiten de gebaande paden waagt, redelijk goed terecht met Engels en Duits. Voor Hongarije is er het taalgidsje 'Wat & Hoe Hongaars'. Voor de Sloveense variant van de Slavische taal zijn geen gidsen verkrijgbaar.

Kaarten

Slovenië algemeen:
Slovenija 1:250 000 van Freytag & Berndt
Slovenien, Nordkroatien 1:300 000 van Euro-cart
Let op dat de kaart actueel is, gezien het tempo waarmee in Slovenië wegen worden geasfalteerd.
Slovenië wandelkaart omgeving Triglav:
Gorenjska 1:50 000 van Geodetski Zavod Slovenije (alleen in gespecialiseerde kaartenwinkels)
Hongarije:
Hongarije 1:300 000 van Euro-cart

Onderdak

Via het Sloveens Verkeersbureau is de gratis brochure 'Vakantie op de boerderij' verkrijgbaar. De titel moet niet al te letterlijk worden genomen, want er staan ook landelijk gelegen pensions in, in totaal zo'n 150.
In Hongarije is tot in de kleinste plaats onderdak bij particulieren te vinden.

Prijspeil

Het gemiddelde inkomen in Slovenië ligt nog iets onder dat van Portugal en Griekenland. Het prijspeil is daar absoluut niet mee in overeenstemming. Zonder blikken of blozen rekent men 90 procent van de Oostenrijkse prijzen, niet omdat dat reëel is maar omdat men zich daarmee identificeert. Reken voor een tweepersoons kamer op dertig tot vijftig euro.
LET OP: Zelfs als je expliciet de prijs van een tweepersoons kamer vraagt heeft men in Slovenië vaak de onhebbelijke gewoonte de prijs per persoon te noemen. Dit is des te verwarrender daar de helft van de prijs een stuk realistischer is dan de gehanteerde prijs.

De prijzen in Hongarije liggen veel lager: tien tot vijftien euro per nacht voor een tweepersoons kamer bij particulieren.

Voor de maaltijden zijn de verschillen even groot. Reken in Slovenië voor een bescheiden maaltijd op zo'n vijftien euro per persoon (hoewel we in een niet al te luxe restaurant ook tong op de kaart hebben zien staan voor meer dan vijftig euro per kilo). In Hongarije betaal je voor een drie-gangenmenu inclusief drankjes, koffie en fooi iets meer dan een vijf euro.

Fietsbus

De fietsbus richting Kroatië die in Tarvisio stopte rijdt helaas niet meer. Wel gaat er een fietsbus naar Villach in Oostenrijk: dit is slechts twintig kilometer (en een bergpas) van Kranjska Gora.

Vakantie Slovenië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, campings boeken in Slovenië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Slovenië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Slovenië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Slovenië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Slovenia, Hungary